Svante Magnusson - Manegus AB

Denna sidan är under uppbyggnad och kommer att ersättas inom kort

Jag arbetar som företagsmäklare med fokus på ägarledda företag med omsättning upp till 200 miljoner kronor. Min bakgrund från många olika branscher och företag ger mig förutsättningar att förstå verksamheterna jag säljer och ser de möjligheter och mervärden som en köpare värderar. I min roll som konsult har jag haft två olika fokusområden genom åren. Jag började med Kapitalrationalisering på Mysigma och lärde mig då många av de verktyg och tekniker som idag sorteras in under begreppet Lean. Vi arbetade med både flödesorientad produktionen, inköpslogistik, samt distribution.

 

Efter sju år med Kapitalrationaliseringsprojekt bytte jag spår till Intäktseffektivitet, det vill säga Försäljning och Prissättningsrelaterade frågeställningar. Jag arbetade tillsammans med Lage Rosvall på Teknosell, som var en stor föregångare gällande insikt och förståelse för behovet av ny prissättningsteknik för moderna industriföretag.  En stor del av mina insatser bestod av säljutbildningar (Värdebaserad kommunikation), Prissättningsteknik, Affärsekonomi och Affärsstrategi. Jag arbetade också med konsultuppdrag och förändringsstöd. Under två år var jag på heltid anlitad av SKF för att supporta i deras omställning "från kullagertillverkare till kunskapsleverantör".

Sedan sekelskiftet arbetade jag främst i längre interims uppdrag, där jag använde en kombination av mina kunskaper. Dessutom har jag under åren byggt upp en bred branschkompetens, vilket gör att jag snabbt kan sätta mig in i frågeställningarna i ett nytt uppdrag. År 2015 började jag på heltid med att arbeta som konsult inom M&A. Till dags datum har jag varit delaktig i många företagstransaktioner och jag har mycket goda referenser. 

Som person är jag social och lätt att ha att göra med. Jag har en mycket hög grad av engagemang när jag arbetar och jag är samtidigt prestigelös. Det skapar en positiv atmosfär och ett högt engagemang i gruppen som jag arbetar tillsammans med.

Om Svante

Om Hans

Byggde upp Förbandsmaterial från 40 miljoner kronors omsättning till 300 miljoner.

 

Hans var en av grundarna av OneMed Sverige AB och VD i företaget fram till 2012. Därefter har Hans arbetat som ledamot i styrelser och som konsult med inriktning mot förändringsarbete.

 

 Sidan är under konstruktion och Hans kommer närmare att presentera sig själv på den färdiga hemsidan.